Header Image
Home / Op Culturele Safari | Kunstkracht Stap 2

Op Culturele Safari | Kunstkracht Stap 2

Tijdens Stap 2, de Culturele Safari, gaan alle leerlingen die meedoen aan het project Kunstkracht in opgesplitste groepen de hele stad Zwolle door. Ze bezoeken de drie grote culturele instellingen (Museum de Fundatie, Hedon en Zwolse theaters) waar ze verschillende workshops en rondleidingen krijgen. De workshops duren 20 minuten, en varieren van band-fotografie tot schaduwspel.

Omschrijving stap 2

Doel

De leerlingen bezoeken de drie culturele instellingen, waar ze onder andere van de kunstenaar die ze al kennen les krijgen. Binnenkomen bij verschillende culturele instellingen, zien hoe de disciplines daar thuishoren en daarbij onderzoeken ze hun eigen talenten en voorkeuren binnen de kunstdisciplines en beroepsmogelijkheden binnen de instelling. De leerlingen gaan op culturele safari!

“Ik herkende de kunstenaar door de vlog die we in de vorige les hadden gezien.”

Doen

Tijdens stap 2 kwamen alle leerlingen op één dag bij de drie verschillende culturele instellingen binnen. Ze kregen daar korte workshops in de vijf kunstdisciplines. Dezelfde kunstenaars als in Stap 1 nemen hen nu mee op sleeptouw en laten hen alle facetten van de culturele instellingen zien.

Resultaat

De leerlingen hebben een beeld gevormd van de kunstdisciplines, de culturele instellingen en de verschillende beroepsmogelijkheden die er zijn binnen die instellingen. Ze hebben ontdekt wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en waar ze niks mee hebben. Hierdoor kunnen ze verwoorden hoe ze een kunstuiting waarderen.

Top